"1492, la Conquesta del Paradís" de Ridley Scott


L'any 1992 és un any molt recordat a la història d'Espanya degut a diversos motius. En primer lloc, i més important, es van celebrar els Jocs Olímpics de Barcelona, un fet que va canviar per complet la Ciutat Comtal i la perspectiva que tenia el món sobre el nostre país. D'altra banda, l'Exposició Universal de Sevilla, que va reunir durant mesos molts països que es van reunir a la capital andalusa fins el 12 d'octubre de 1992, Dia de la Hispanitat.
Aquesta va ser la data escollida per acabar l'Expo i així fer-la coincidir amb els 500 anys del Descobriment d'Amèrica a mans de Cristòfor Colom (12 d'octubre de 1492). També en aquesta data es va estrenar la pel·lícula que us presentem a continuació: 1492, la Conquesta del Paradís, dirigida pel director anglès Ridley Scott i protagonitzada per l'actor francès Gerard Depardieu.

Curro (Expo'92) i Cobi (JJOO'92) van ser les dues mascotes dels esdeveniments del 92

A classe ja hem vist com va ser el Descobriment de Colom gràcies a la sèrie espanyola Conquistadores Adventum, però sempre és bo veure diferents punts de vista sobre un mateix succés i és per això que creiem que 1492, la Conquesta del Paradís, pel·lícula anglesa amb més de 50 milions d'€ de pressupost és un bon element per poder comparar produccions. 
Quines diferències veieu entre Conquistadores i 1492? Us convidem a que visualitzeu la pel·lícula (podeu veure-la a trams ja que dura prop de 3 hores) i ens indiqueu quines diferències trobeu entre les dues obres. Per fer-ho només cal que ompliu el formulari que ubicarem al peu d'aquest article.




FORMULARI
Introdueix els teus nom i cognoms, la matèria (Socials 3r ESO) i finalment escriu les diferències que hagis trobat entre Conquistadores Adventum i 1492 a 'Comentaris'. Si vols estendre't més pots fer un document en word o pdf i adjuntar-lo a la darrera finestra.